Saturday, August 11, 2018

10 Pendidikan Bisnes dari Solat

August 11, 2018 0 Comments

10 Pendidikan Bisnes Dari Solat


1. Nak solat, bersihkan diri dan ambil wuduk. Nak buat bisnes, bersihkan hati. Apabila hati kita bersih, kita seronok lihat usahawan lain berjaya. Kita tidak akan menjatuhkan orang lain. Dan, kita juga tidak akan bertepuk tangan apabila bisnes orang lain bungkus.

2. Berjimat ambil wudu, berjimat dalam bisnes. Usah habis modal dengan renda-renda bisnes yang tidak bermanfaat. Ikat perut. Bootstrapping, terutama pada peringkat awal bisnes. Usah beli kereta dan sewa pejabat besar untuk menunjuk-nunjuk kepada orang lain.

3. Niat solat mesti betul. Niat buat bisnes juga mesti betul. Kalau buat bisnes kerana nak kaya, sampai bila pun kita tak akan puas hati. Buat bisnes kerana kita ingin bawa kebaikan kepada manusia. Apabila orang dapat manfaat dari bisnes kita, kita rasa bahagia.

4. Sewaktu solat, lihat tempat sujud dan sentiasa khusyuk. Dalam bisnes, mesti fokus. Banyak bisnes bungkus bukan kerana usahawan tak ada idea, tetapi kerana dia ada terlalu banyak idea. Semua benda nak buat, akhirnya semua benda dia tak buat.

5. Solat Subuh bermula awal pagi. Selepas solat, muka cari rezeki. Usah buang masa. Elakkan lepak dan sembang kosong. Apatah lagi, sembang kencang. Pastikan setiap hari kita menjadi produktif.

6. Solat berjemaah dapat 27 kali pahala. Dalam bisnes, cari partner. Berkolaborasi dengan usahawan lain. Usah berjalan seorang diri. Saling bantu-membantu. Apabila kita bergerak secara berjemaah, lebih mudah untuk pergi jauh dalam bisnes. Kambung seekor senang dimakan serigala.

7. Dalam solat tak boleh bercakap kecuali membaca ayat-ayat al-Quran dan yang baik-baik. Dalam bisnes, bercakap baik-baik mengenai usahawa lain. Usah mengumpat bisnes orang. Orang lain bodoh, bukan bererti kita pandai. Orang lain gagal, belum tetu kita berjaya.


8. Sewaktu solat kita meminta kepada Allah swt. Dalam bisnes juga kita bergantung harap kepada Allah swt. Apabila rezeki lambat datang, berprasangka baik dengan Allah swt. Usah mengeluh. Yakin Allah swt beri rezeki pada masa yang betul.

9. Syarat sah solat ialah tertib. Apabila buat bisnes, kena ada SOP dan prosedur. Usah main langgar saja. Dokumenkan proses. Dokumenkan keputusan. Usah cakap-cakap saja.

10. Selain solat wajib, buat solat sunat. Dalam bisnes, buat CSR. Selain zakat, infaq. Derma. Buat amalan "sunat" dalam bisnes. Selain untung di dunia, cari juga untuk di akhirat.

KREDIT: MYNOBISHA.COM

Friday, August 10, 2018

Chewable Vita C - Plus available Now!

August 10, 2018 0 Comments




Assalamualaikum.. selamat petang semua.

Lamanya saya tak bersiaran di blog ni. Macam biskut. Kejap ada. Kejap tak ada. Hi hi hi
Tapi sebenarnya saya masih ada. Cuma banyak update di FB Suzie Maswar & instagram @vitaminshopsgbuloh

Saya nak war2 kan berita paling hangat hari ni.

Chewable Vita C yang di tunggu-tunggu dah pun tiba. Alhamdulillah, lama dah sebenarnya kami menunggu.

Hari ni Shaklee keluarkan notis tentang Chewable Vita C yang akan open untuk belian esok hari (10/8/18).

Mesti ramai tak sabar nak borong dah kan?

Chewable vita c ni memang salah satu vitamin yang wajib ada di rumah saya dulunya. Anak2 mudah demam, batuk dan selsema. Jadi bila dah nampak dorang lain macam je, memang cepat2 saya sua kan chewable Vita C ni. Makan sebiji sehari pun dah ok. Memang sangat cepat kesan dia pada imun badan anak.

Kadang2 tu, dorang ambil sendiri. Tak perlu tanya ummie pun hihi..


Ni keistimewaan Chewable Vita C shaklee. Kalau compare dengan brand lain yang ada di pasaran, shaklee paling bagus. Sebab apa? Sebab ada tambahan BIOFLAVONOID tu lah.. korang baca gambar atas tu ya.


Harga sebotol Chewable Vita C : RM51.25
Isian sebotol : 90Biji

Jom order sekarang!
Save no saya tu, 012.3814786 dan taip message “saya nak beli Chewable Vita C.

Inshaallah saya akan respond dengan kadar segera.

Sekian dulu ya.



Most Wanted Shaklee Distributor
Suzie Maswar
012.3814786
FB: Suzie Maswar
IG: @Vitaminshopsgbuloh






Sunday, January 21, 2018

Mati pucuk masalah yang di geruni kaum lelaki

January 21, 2018 3 Comments




Assalamualaikum.. hi semua.

Hari ni terasa nak up post tentang masalah kegagalan aset utama kaum lelaki, a.k.a MATI PUCUK

Alkisahnya, hari ni ada customer vivix saya repeat order sebab ada family member yang bermasalah MATI PUCUK ni.. dia dah cuba sebotol. Alhamdulillah, katanya dia semakin sihat sejak amalkan vivix ni. Tu yang nak repeat beli vivix lagi tu..

Happy ai dengar tau..😊




Kira-kira 7 dari 10 lelaki Malaysia berusia 40 tahun ke atas mengalami masalah mati pucuk. Dalam istilah perubatan disebut Erectile Dysfunction atau ED. 

ED ni adalah masalah ketidakupayaan yang berterusan untuk mengekalkan ereksi atau ketegangan zakar sehingga boleh mencapai prestasi seksual memuaskan ketika bersama isteri.





Lihat laporan berita kosmo ni ⤵️



Ngerikan?

Sebenarnya ramai kaum lelaki yang nak tanya kami cadangan suplimen yang sesuai untuk bantu lebih sihat dan boleh fight masalah ni.

Tapi mungkin mereka malu.

Ada beberapa tips dan nasihat yang boleh saya berikan buat mereka yang hadapi masalah mati pucuk ni.
Antaranya:-
  1. POSITIFkan diri dan jangan STRESS. Inshaallah setiap penyakit pasti ada ubatnya.
  2. Elakkan pengambilan ubat-ubatan yang tidak berdaftar kerana dikhuatiri beracun.
  3. Berjumpalah dengan doktor. Jangan malu untuk tanya pendapat yang lebih arif.
  4. Mula ubah gaya hidup yang lebih sihat dan aktif. Amalkan lah pengambilan makanan yang sihat dan juga suplimen yang berkualiti serta terbaik.
Suplimen yang saya cadangkan untuk bantu tubuh si pesakit adalah VIVIX SHAKLEE.

Kenapa vivix?
Sebab dalam vivix ada kandungan Poliphenol. Tinggi antioksidan yang paling power.

sebelum itu, tau tak macam mana cara viagra bertindak?
πŸ‘‰ viagra bertindak dengan meluaskan salur darah area xxxx tu

jadi macam mana Poliphenol bertindak macam viagra ni?
πŸ‘‰ Poliphenol meningkatkan pengeluaran nitrik oksida. nitrik oksida ni bantu salur darah mengembang, dan memudahkan laluan di bahagian itu (tak sumbat)

πŸ‘‰ kalau viagra ni dia expand salur darah yang kecik je tapi Poliphenol boleh buat lebih dari tu, hingga arteri utama

πŸ‘‰ bila takde masalah tersumbat bahagian salur darah kt situ, maka mati pucuk boleh dibantu dengan vivix πŸ‘πŸ‘

Haaa faham ke faham? 

Maaf ye, post kali ni agak 18SX sikit.
Tapi tahu tak, sebenarnya ni antara masalah yang sangat kronik di kalangan kaum lelaki dan mesti ada yang tengah alami masalah begini dan sedang usaha untuk ikhtiar cari suplimen semulajadi yang boleh bantu masalah mereka kan?

Dapatkan vivix segera!
Bantu mereka yang ingin sihatπŸ’ͺ🏻

BAGAIMANA NAK BELI VIVIX?
PENGEDAR SAH SHAKLEE
Suzie Maswar |012.3814786
COD SHAKLEE SUNGAI BULOH
FB: Suzie Maswar
PAGE: Vitaminshopsgbuloh
INSTAGRAM: @vitaminshopsgbuloh


Saturday, January 20, 2018

Senggugut (Period pain) dan cara mengatasinya

January 20, 2018 0 Comments
Assalamualaikum..
Hi semua.

Senggugut dan wanita, adalah masalah normal yang sering dialami bila tibanya waktu haid.
Bezanya, teruk atau tidak je senggugut tu. 

Saya sendiri pun alami sakit senggugut pada awal hari period. Tapi tidak terlalu teruk. Senggugut normal hanya kena waktu hari awal je. Masa ni darah keluar pekat dan pejal serta banyak.


Apa punca sebenar senggugut ni ya?

SENGUGUT.
Hanya yang pernah mengalami sahaja tahu seksanya. Sampai terguling-guling. Tu bila period datang. Sebelum tu PMS juga sudah cukup untuk buat kita tidak selesa.

Antara simptom2 lain yang akan dirasai wanita tu bila senggugut adalah:-
1. Sakit sendi
2. Kelesuan
3. Sakit payudara
4. Kembung perut
5. Jerawat
6. Naik berat badan
7. Tekanan perasaan / moody dll
8. Loya


SUPLEMENT SHAKLEE UNTUK MEMBANTU MEEGAKAN SENGUGUT :-


OSTEMATRIX .
  1.  Melegakan kekejangan, sakit belakang dan gementar
  2.  Kalsium yang Diperkaya dgn Vitamin D - yang mana ia merangsang penyerapan kalsium dengan lebih efisyen.
  3. Magnesium - Membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang
  4.  Boron - membantu dalam metabolisme tulang
  5.  Zink,mangan, dan tembaga - bg mengaktifkan enzim yg membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.




GLA COMPLEX

🐝 Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid

🐝 Mengandungi pati biji borage yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi. Wanita penghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik (sejenis asid lemak penting) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu pengambilan GLA tambahan dapat meringankan simptom senggugut

🐝 Ia juga dapat mengurangkan sakit payudara dan mengawal keinginan makanan manis. .

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SET SUPLIMEN DIATAS?

Boleh Dapatkan BEST PRICE serta special consultation/guide cara makan supplement dengan betul dari saya dengan menghubungi 012.3814787.



Suzie Maswar
Pengedar Sah Shaklee
Cod: Sekitar Sungai Buloh, Selangor
FB: Suzie Maswar
Page: Vitaminshopsgbuloh
Instagram: @vitaminshopsgbuloh


BERMINAT NAK JANA INCOME SHAKLEE?
Feel free to klik pic 






Thursday, January 18, 2018

Umrah tanpa Mahram dah di benarkan?

January 18, 2018 4 Comments
Assalamualaikum..

Alhamdulillah, mesti ramai yang gembira bila di malumkan bahawa wanita yang berumur 25 tahun keatas dan ingin mengerjakan umrah dah boleh ke tanah suci tanpa mahram.

Saya baca Berita ni di dalam Berita Harian.


Dalam berita tu ada nyatakan, hanya wanita yang berumur 25 tahun keatas sahaja yang layak memasuki Arab Saudi tanpa perlu Mahram. Wanita yang berumur 25 tahun ke bawah, masih lagi perlukan mahram untuk masuk.

Katanya lagi, Visa ni turut merangkumi mereka yang sudah berada di Arab Saudi, termasuk lah mereka yang bekerja, melancong dan menunaikan umrah atau haji.

Berita lengkap tentang syarat baru ni boleh lah lihat di link ni πŸ‘‰ BERITA HARIAN ye.

Saya yakin, ramai para wanita yang tidak punya mahram rasa sangat lega dan mula plan untuk mengerjakan ibadah umrah atau haji lepas ni. Saya sendiri rasa gembira. nampaknya boleh lah ke tanah suci lagi selepas ni, sekiranya suami tak dapat pergi.



Teringat kenangan ke tanah suci masa tahun 2014 lalu. Waktu tu saya sedang hamil 6 bulan. Syukur, Allah beri kesihatan yang sangat baik selama saya berada di tanah haram. Rasanya, itu lah kenangan paling mahal yang saya ada selama hidup ni.

Untuk anda yang plan mengerjakan haji atau nak buat umrah dalam masa terdekat ni, saya amat cadangkan supaya masukkan juga keperluan suplimen ke dalam list umrah nanti ye.

Maklum saja lah, cuaca di tanah haram sekarang ada kala panas, ada kala sejuk. so kita siap2 kan perisai untuk tubuh badan kita. Prevention is better than cure isn't?

Jom, saya share sikit tentang suplimen2 yang saya bawa ketika ke tanah suci dulu..




Antara suplimen yang saya bawa ke sana ketika umrah:

Vitalea (Multivitamin)

Memandangkan saya sedang hamil, serta nak elakkan masalah tekanan darah rendah yang sering saya alami ketika hamil, jadi pengambilan vitalea ketika di tanah suci sangat2 penting buat saya.
Vitalea bantu beri tenaga extra pada tubuh badan saya untuk kekal tahan lasak ketika mengerjakan ibadah2 umrah disana.

Lagi pun Vitalea memang vitamin yang complete nutrisi dan minerals. Jadi, saya yakin pengambilan yang mencukupi di tambah pemakanan yang sihat semasa di sana melancarkan lagi urusan ibadah saya.


Ostematrix (Kalsium)

Ostematrix ni sangat2 penting buat saya yang sedang hamil. Memang mujur sangat saya bawa lebih dari sebotol Ostematrix ni masa kat sana tau. Ostematrix ni saya suka sebab bantu beri kelegaan pada seluruh tubuh saya lepas seharian buat urusan ibadah umrah. Tahu saja lah kan, masa buat umrah tu, kaki memang sangat2 banyak bekerja. Tawaf, Saie ni semua antara yang memerlukan penggunaan kaki yang kuat.

Syukur, saya mampu buat ibadah umrah lebih dari 3 kali selama berada di tanah haram tu.
Makcik2 yang satu kumpulan dengan saya pun rasa terkejut sebab saya masih mampu buat banyak umrah sunat tau.

Sempat juga lah saya beri makcik2 tu rasa penangan Ostematrix ni. Alhamdulillah, mereka happy sangat dengan kesan Ostematrix.


Vitamin C (Baik untuk sistem Imun)

Vitamin C ni pun saya bawa juga kesana sebab nak elak tubuh dari masalah2 penyakit or demam selama berada di tanah suci.
Masa saya di Mekah, group kami dah mula ada yang dapat batuk dan selsema juga. Jadi untuk elakkan dari dijangkiti, saya upkan pengambilan Vitamin C ni.
risau juga kan, sebab saya sedang hamil. Di tambah juga waktu kami ke tanah suci tu, sedang viral tentang wabak jangkitan dari Unta.

Alhamdulillah, selama saya di sana, kesihatan sangat baik. Urusan ibadah pun lancar dan syukur Allah jaga kami dan kandungan saya sebaik2nya..

Syahdu pulak rasa bila teringatkan saat2 manis di tanah suci.

Inshaallah, Moga Allah seru lagi nama kami untuk ke rumahNYA. Sentiasa berdoa, Allah makbulkan doa2 kami untuk ke tanah suci.


Jika ada sahabat2 yang mungkin akan mengerjakan ibadah Haji atau umrah dan berminat nak dapatkan set suplimen yang terbaik untuk di bawa ke tanah suci nanti, Boleh lah hubungi saya.
Inshaallah, saya akan bantu beri cadangan suplimen2 yang sangat bagus di bawa ke sana.


Pengedar Sah Shaklee Malaysia
COD: Sungai Buloh, Selangor

Hubungi saya di:
012.3814786
Page: Vitaminshopsgbuloh
FB: Suzie Maswar
Instagram: @vitaminshopsgbuloh



Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates