Saturday, October 26, 2013

Info TERBAIK tentang Collagen by Nona Tv3

October 26, 2013 2 Comments

Assalamualaikum..
Ada siapa2 tonton NONA Ahad lepas? Dalam rancangan tu ada sedutan khas tentang pengambilan dan memilih Collagen yang bagus tau..

Saya kongsi kan sedikit info tentang siaran di Nona tu..

NONA | AHAD | 20/10/13

INFO MENARIK TTG COLLAGEN:
♥collagen yg berkualiti diperbuat daripada BAHAN2 SEMULAJADI yg sukar didapati. Sbb tu la collagn yg berkualiti, harganya mahal.

♥pengambilan collagen perlulah berterusan untuk mendpt kesannya. Collagen yg asli dan berkualiti perlukn 90 hari utk sebati dgn bdn dan memberikn hasil yg diingini.
Kalau baru sehari mkn collagen, dah nmpk kesan yg drastik mksdnya collagen tu ada campuran bahan kimia.

♥collagen tidak boleh diambil dlm kuantiti yg bnyk dlm sehari. Maximum 5000mg shj.

[ciri2 collagen yg tinggi kualiti:]
1. mudah larut dlm air. Bila dh mix dgn air kosong, air tu tidak berubah warna.
2. bila letak atas lidah, lidah terasa panas.
3. bila disentuh serbuk collagen tu dengan jari yg bsh, dia akan jdk melekit.


Haa adakah anda telah menggunakan Collagen yang bagus untuk tubuh anda? Sila cek semula ye.. jgn sekadar membeli yg murah, tapi kualiti di ketepikan..

Sebab tu lah saya tetap memilih Collagen powder Shaklee. Kerana Collagennya mudah diresap oleh tubuh dan mudah larut dalam air
Jom lihat video atas ni.. video ni saya rakam sendiri tau..

Pilihan saya tetap pada Collagen Powder Shaklee.. bestttt sangat.

Jom lah dapatkan collagen shaklee dari sy.. harga masih super duper jimat ye..
Sah sehingga 31oktober 2013 sahaja..


Jom hubungi saya,
Pengedar Sah Shaklee
Suzie | 012.3814786
SID 866440

Tuesday, October 15, 2013

salam AidilAdha..

October 15, 2013 2 Comments

╭⌒╮ ╭⌒╮
╭⌒╭⌒╮╭⌒╮
,︶︶︶︶ ︶~~
╬ ╱◥███◣n
╬ ︱็”ฐ︱็”ฐ ็”ฐ ︱╬╬╬
๐Ÿ”ช๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿƒ
Dengan ingatan tulus ikhlas, disusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf tersalah laku, terkasar bahasa...
Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha..
╭⌒╮ ╭⌒╮
╭⌒╭⌒╮╭⌒╮
,︶︶︶︶ ︶~~
╬ ╱◥███◣
╬ ︱็”ฐ︱็”ฐ ็”ฐ ︱╬╬╬
๐Ÿ”ช๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿƒ




Sunday, October 13, 2013

Gambar kami sefamily.. bukan senang tau nak posing ambil gambar ni.

October 13, 2013 2 Comments
Alhamdulillah...

Akhirnya dapat juga kami bergambar khas untuk Majalah Shaklee Today nanti..
Oppss, belum sempat hantar lagi kat shaklee sebenarnya. lepas ni kena buat cepat2!

 Bukan senang nak snap pic2 yang cantik ni tau... posing malu2 gitewwww... hahaahah

 this is the best pic dari kami sekeluarga. Ini pun lepas beberapa kali shoot. hehehe.. kejap si kakak buat hal, kejap lagi si adiknye pulak.. belum lagi hal mak ayahnye lagi hehehehe.. mcm2 hal betul huhu.

ok, cukup 2 pic ni aje..

kang kate I Overrr plak! :P


chow Dulu!
Chugie


Thursday, October 3, 2013

8 Panduan memilih Kolagen yang baik

October 03, 2013 1 Comments
Assalamualaikum...
Ada sapa2 yg amalkan kolagen tak?? Ok.. info ini adalah sangat penting buat anda yang sangat2 suka kolagen ye.


8 PANDUAN MEMILIH KOLAGEN YANG BAIK

1) Lebih baik pilih dalam bentuk makanan dari di suntik untuk memastikan sistesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan

2) Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3) Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4) Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5) pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6) Kolagen juga penting bukan sahaja untuk kekal cantik tapi kesihatan sendi juga perlu dijaga maka adanya kandungan glucosamine adalah bonus point untuk mendapat sendi yang sihat

7) pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin Akhir sekali,

8) pastikan ia SELAMAT dan bebas dari TOKSIN!!

Nak tahu saya pilih kolagen dari brand mana?
Dah tentulah saya pilih Shaklee Collagen Powder ni..


Jom dapatkan Shaklee Collagen Powder dgn harga SUPER JIMAT!!
sila sms/whatsapp ke 012.3814786 dgn menaip, harga collagen promo.
OFFER HINGGA 31 OKTOBER 2013



Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates