Friday, October 12, 2018

# Set Pantang Shaklee

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni?
Cerita pasal luka bersalin ni, memang buat saya ngeri dan surrender nak bersalin. Walaupun dah anak 4. Bila teringat kisah berpantang bersalin ceaser tempohari, memang malas dah nak mengandung dah. Tapi memang mujur sangat jumpa vivix dan amalkan sepanjang berpantang tu. Alhamdulillah, Luka pembedahan berselin saya pulih sangat cepat dan cantik luar dalam. Kisah saya nak cerita ni pun kisah bersalin juga. Kisah ni sedikit ngeri pada saya.



Actually ni kisah tahun lepas. Masa ni saya sedang Hamil dan sedang tunggu masa bersalin je, lebih kurang sebulan gitu lah. Kebetulan ada kenduri di rumah jiran tetangga taman ni. Masa kenduri tu, jumpa lah dengan sorang jiran yang baru juga habis pantang. Lama tak borak2, time sedap borak tu keluar lah cerita pasal bersalin dan luka bersalin.
Owh, ai memang penakut dan adalah sangat2 penakut bab2 beranak ni. Ha ha ha.. Kita yang tengah sarat time tu dah tentulah lagi takut kan
Walaupun masa tu bakal bersalin yg ke-4, tapi perasaan takut dan berdebar2 tu tetap tinggi.
Nama pun manusia..kan? 😅
Jiran tu bagi tau, kes bersalin dengan koyakan besar dan banyak. Luka koyakan tu pulak bermasalah. Tak pulih dengan baiknya.  Biasanya, kalau bersalin normal ni, dalam 2 weeks inshaallah baik dah. Ibu pun dah kuat dan dah mula aktif juga.

Tapi kes yang ni, memang seram. Di sebabkan koyakan tu besar dan banyak, maka Jahitan yg di buat pun tak berapa nak elok atau kita panggil cantik, jadi luka tu tak pulih dengan baik dan terpaksa di jahit semula... Adeh, Ngeri kan? 🤢

Time dengar tu asyik mengucap2 dan sebut Nauzubillah dalam hati. Besarnya ujian dia nak melahirkan sorang umat manusia.  Seram rasa bila ingat2 balik nak kena jahit tu.  Ada yang kata time jahit tu tanpa bius, Ada yang kata bius sikit.  Adeh.. ngeri.
Sebab tu lah, saya yang dah masuk fasa 8bulan pregnant time tu, dah bersedia siap2 suplimen2 wajib untuk bantu pulihkan luka bersalin ni. Tak kira lah saya kena bersalin normal or pembedahan. Suplimen berpantang is a priority things pada saya. Dalam tu complete semua vitamin untuk saya berpantang. Dari luar dan dalam juga, terutama luka bersalin. Vivix pun dah siap buat ready stok untuk berpantang.  Vivix ni antara suplimen untuk bantu luka tu sembuh cepat. Kena teguk hari2 selama berpantang.


Ni gambar vivix yang saya amalkan ketika berpantang hari tu. Masih kuat lagi dalam memori ni saat2 berpantang ceaser tau. Tak sanggup pun ada hahaha..
Vivix ni ada ramuan2 hebat yang terdiri daripada Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Blueberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang bertindak Melalui 4 mekanisme iaitu:-
- Membaikpulih Sel yang rosak
- Melindungi sel
- Meningkatkan tenaga sel
- Memperbaiki fungsi sel

Vivix ni akan sihatkan sel2 kulit dan DNA kita ni dan sebab itu lah luka tu boleh pulih dengan sangat cepat.

Rengat. Ni memang ibu berpantang paling takut. Tapi amalkan vivix masa berapantang, saya tak ada kena rengat ni. Alhamdulillah.
Kalau ada sahabat2 blog yang juga bakal bersalin, atau sedang berpantang sekarang ni dan nak cari suplimen yang paling power dan boleh bantu masalah penyembuhan luka tu, serta malas nak makan banyak2 vitamin or jamu, makesure dapatkan vivix ni. Vivix ni keperluan wajib kita time berpantang tau dan wajib di utamakan ye.

Ok, jom kita tengok testimoni-testimoni Pengguna vivix yang dah amalkan vivix ketika berpantang.







Kalau berminat nak dapatkan set lengkap Berpantang shaklee ni, boleh juga ambil set dai bawah ni ya. Ni adalah set lengkap yang saya ambil ketika berpantang tempohari selain ambil vivix. Krim Herbal blend tu best sangat tau. Untuk ruam2 bayi, untuk parut2 dan kesan rekahan kulit pada perut pun boleh di kurangkan.



********************************************

Berminat nak dapatkan vivix atau sebarang produk shaklee? boleh hubungi saya di bawah ni ya

Suzie Maswar
Pengedar Sah Shaklee Sg Buloh
Sms/WA - 012.3814786
COD Available: Sekitar sg buloh, Kota Damansara, Subang Perdana, Subang Bestari, Saujana Utama, Damansara, TTDI dan KL


Terima kasih kerana memilih dan membeli dari Kedai shaklee saya.


********************************************




No comments:

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates