Thursday, October 19, 2017

Pengalaman kerjakan umrah ketika hamil..

October 19, 2017 2 Comments
PENGALAMAN KERJAKAN UMRAH KETIKA HAMIL 6 BULAN..

.
.
Teringat Kenangan mengerjakan umrah ketika hamil hana dulu.

Masa tu memang rasa takut2 juga. Takut tak mampu nak buat aktiviti umrah yang boleh tahan lah kan.

Kita pulak tengah mengandung 6bulan lebih. Nak bawak perut yang dah semakin membesar.

Risau sakit pinggang or kaki sebab masa kat sana memang perlukan extra tenaga untuk buat ibadah semua.

Tapi Alhamdulillah.. berkat doa dan semangat yg sangat2 kuat nak ke tanah suci, nak ziarah rumah Allah.. hati dan jiwa tu bersatu jadi sangat kuat dengan tubuh yang berbadan dua ni..😭

Dengan kudrat yang ada, sampai je tengah malam di masjidil haram, kami para jemaah yg ada terus buat ibadah umrah.

Memang tak rest lama pun bila tiba kat sana tau. Siap2 check in, bersihkan diri yang mana patut dan terus je kami buat umrah pertama sebabnya time tu kami dah dalam ihram.

Kalau biar lama, takut nanti terbatal. Jadi mutawwif kata kita terus je buat umrah yg pertama ni.

Memang penat dan mengantuk juga time tu, bayangkan kaki sampai di mekah dah tengh malam. Time orang mula bangun tahajjud.

Tapi bila jejak je dalam masjidil haram tu kan, terus semua rasa penat tu hilang... di tukar dengan rasa semangat nk buat umrah.

Alhamdulillah...
Part tawaf, saie, semua saya dapat buat dengan lengkap..

Sampai makcik pakcik yang 1 group dengan saya cakap, "kuatnya mak yong ni.." ☺️☺️

Balik je ke bilik hotel, OSTEMATRIX lah benda pertama saya telan. Sebab saya tahu, ostematrix mampu legakan sakit2 pinggang dan sengal2 kaki lepas penat dengan ibadah tawaf dan saie yg sy buat tu.

Syukur, bangun pagi pun rasa kuat dan cergas balik.

Hari kedua, kami 1 group buat lagi umrah sunat.. sampai lah beberapa hari kat sana.

Bukan tu je tau..
Saya yang tengah mengandung ni pun boleh daki bukit marwah yang tinggi tu..
bila tengok balik, rasa ngeri dan tak percaya je  saya dengan bawak perut ni boleh naik ke atas tu.

Syukur.. semua ni kenangan terindah ketika hamil di tanah suci.

Syukur juga ada bawa bekalan Pil Kalsium tu tau. OSTEMATRIX memang sangat membantu saya lakukan aktiviti lasak.

Badan jadi kuat💪🏻💪🏻

Uols yang rasa susah nak minum susu tu.
Mak2 yong yang takut kurang kalsium dan takut kena cramp2 tu
Or mak ayah kita yang bakal buat umrah nanti,
Sila lah bekalkan OSTEMATRIX ni dalam beg travel ye..

Suplimen wajib ketika travel👍😊

*OSTEMATRIX OFFER BELI 3 LESS 5% tau..*

Jom dapatkan cepat.

Hanya sah dari 18-20 Oktober 2017 ni je tau..

Boleh whatsapp ke👇
http://www.wasap.my/60123814786
http://www.wasap.my/60123814786
http://www.wasap.my/60123814786

#ShakleeSgBuloh
#PengedarShakleeSgbuloh
#OstematrixMurah

OSTEMATRIX sedang OFFER!!

October 19, 2017 0 Comments



Assalamualaikum semua..

Jangan lepas kan peluang untuk grab offer terhad ni ye..

Promo akan berakhir pada 20/10/2017. Hanya 3hari sahaja!!

Fungsi & Kebaikan Ostematrix Shaklee
.
✔Menguatkan Tulang – Kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang.
.
✔Mencegah Obesiti - Kalsium dapat membantu dalam mengekalkan berat badan optimum bagi lelaki dan perempuan.
.
✔Melindungi Otot Jantung - Kalsium melindungi otot jantung anda. Jumlah kalsium yang mencukupi membantu otot jantung untuk melakukan penguncupan dan pengembangan betul. Kalsium juga membantu sistem saraf untuk mengekalkan tekanan di dalam arteri anda.
.
✔Mengelakkan Kanser Kolon - Kalsium yang mencukupi mengurangkan risiko keseluruhan kanser kolon dan mengelak pertumbuhan polip yang boleh membawa kepada kanser.
.
✔Mencegah Blues Pra-haid - Jumlah kalsium yang mencukupi mengurangkan gejala-gejala sindrom prahaid pening kepala, perubahan mood, tekanan darah tinggi dan sebagainya.
.
✔Mencegah Batu Karang – Batu karang sebenarnya deposit terhablur kalsium dan lain - lain mineral dalam saluran kencing manusia. Bentuk yang paling umum batu karang ialah batu-batu oxalate.
.
✔Memastikan Tahap pH Alkali Yang Sihat - Makanan ringan, gula yang berlebihan dan barangan di dalam tin menyumbang pembentukan asid dalam badan, yang boleh menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang dan darah tinggi.
.
✔Kawalan Tekanan Darah - Beberapa penyelidikan mengisytiharkan bahawa diet vegetarian dengan jumlah yang tinggi dengan kalsium, magnesium dan kalium dan serat akan mengurangkan tekanan darah.

✔Mengekalkan Gigi dan Gusi yang sihat - Kalsium melindungi gigi anda dengan menjaga tulang rahang yang kuat dan kukuh sepanjang kehidupan anda, yang seterusnya memastikan gigi kuat di mana bakteria tidak boleh berkembang.
.
✔Membantu Pengangkutan Nutrien - Kalsium membantu nutrien bergerak mudah melintasi membran sel.

Berminat nak beli Ostematrix Shaklee?
Boleh whatsapp ke👇
SHAKLEE SUNGAI BULOH
http://www.wasap.my/60123814786


Have a nice day friends..😊

Suzie Maswar
Pengedar Shaklee Sungai Buloh
COD: Sg buloh, Paya Jaras, Merbau Sempak, Kuang, Tasik Biru, Bukit Subang, Denai Alam dan sekitar Kota Damansara, Damansara Damai, Prima Damansara.

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates