Monday, October 3, 2016

Mandi manda ke Gold Coast Morib tanpa Gambar kenangan

October 03, 2016 1 Comments
Assalamualaikum.

Tajuk tak boleh blah laaaa!

Semalam incek suami baik hati, bawa kami anak beranak main air ke Gold Coast Morib. *jauh sungguh main air kan?* maklum ler, anak2 semua memang hantu air. Termasuk mak pak eih.

sebenarnya nak cerita pasal pergi mandi manda (berjalan) tapi tak snap2 pic. sayang sungguh lah kan..

handphone dah canggih manggih laki bini ni ha. Tapi, nak snap2 gambo kenangan mandi kat gold coast morib tu pun tak ado.. hahaha. *adeh*

semua barang simpan kat locker, jadinya. dengan handphone2 sekali simpan lah kan.. :P
bila tengok orang lain dok posing ngn family bergambar, baru rasa ruginya x bawa keluar handphone tu haa.. kalu tidak, mesti boleh snap2 gambar anak2 tengah mandi. Jadi kenangan dorang time2 kecik ni kan. sok2 dah besar boleh lah tengok balik gambar2 tu.

Makanya, dah nak balik tu baru dapat snap pics. itu pun hanya Picture hadapan Gold Coast Morib tu je. alahai.. sadis sungguh kami ni.

Tok laki pun memang bukan jenis suka ambil gambar isteri dan anaknye yang suka posing ni pun. keh keh keh keh..
lepas ni, boleh jual camera canggih yang ada dalam almari jadi pekasam tu. hu hu u.

u all, jangan jadi cam kami ya. Rugi sungguh tak ada gambar kenangan ke tempat yang kita pergi berjalan tu. bukan senang kan nak berjalan. bila dapat berjalan, dengan family pulak tu, sebaiknya abadikan lah kenangan anda tu.

pengajaran untuk saya juga. lepas ni kena siap2 handphone kat tangan. Jadi mamrazzi. ngeh ngeh ngeh.

Sekian ye..

Suzie Maswar
Eizmierah @vitaminshopsgbuloh
nak order shaklee boleh whatsapp 012.3814786 ye.
Offer omega Guard sepanjang Oktober ni.

Friday, September 16, 2016

Lupa PASSWORD blog ni

September 16, 2016 0 Comments
Phew..

Mujur lah masih di beri peluang untuk log in balik ke blog ni.
Dah berbulan tak jengah blog, arini baru tergerak nak post something as coretan suka suki kehidupan ku.. Muahahaha.

Berapa kali cuba, baru lah boleh log in. Mujur juga ada save no handphone dalam setting time create blog dulu, jadi boleh lah reset password thru handphone je..

Cemas i kejap tau 😅😅
So uolss jangan lah malas nak berblog ye.
Atau kata nama lainnya, sedar diri yang kita ni ada yang dah lanjut usia. Urat saraf otak pun dah banyak yang dah putus lepas bersalin kan? Hehe..

So, makesure keep your password safely. Nak simpan tang mana, ikut suka hampa lah. Janji hampa tau mana nak cari bila kes lupa password berlaku.

Ok lah ye, fukup takat ni hakak bebel. Esok sambung lagi ya!

Chow..!

Chugie a.k.a Suzianti Maswar
Women - wife- ummie- SID ♥️
Love ya!

Monday, March 14, 2016

Kanser Payudara. Jom Ambil tahu!

March 14, 2016 0 Comments
Assalamualaikum..



Petang yang damai, sebab sedang hujan kat luar kedai ni.

Hari ni nak bercerita tentang Kanser Payu Dara. Ramai yang pernah dengar or pernah nampak ayat 'Kanser Payu Dara'. Tapi, berapa ramai yang 'Ambil Tahu'?

Saya pun antara orang yang tak ambil tahu juga sebelum ni, tapi kebelakangan ni rasa nak ambil tahu tentang kanser payu dara ni amat ketara. Lebih lagi bila agak kerap terima khabar dari rakan2 terdekat tentang kisah kawan/mak/saudara perempuan mereka meninggal kerana penyakit Kanser Payu Dara ni.

Baik lah, Tahu ke apa itu Kanser Payu Dara?





Seperti yang kita semua sedia maklum, setiap manusia ni telah pun punya sel kanser di dalam tubuh, tapi ianya samada sel yang aktif menjadi kanser atau sel yang tidak berubah (sihat).  Lumrah keadaan sel-sel dalam tubuh kita ni, biasanya sel-sel ni akan membuat pembahagian dengan keadaan yang terkawal dan ia di hasilkan mengikut keperluan tubuh kita. Bila sel2 ini di hasilkan berlebihan dari keperluan, makan lebihan itu akan menghasilkan lebihan tisu. Tisu2 ini lah yang dinamakan ketumbuhan.

Ketumbuhan pula di bahagi kepada 2. Iaitu Tumor bukan barah dan Tumor jenis barah.

Barah payudara adalah ketumbuhan malignan yg terjadi daripada tindakan sel yang bermula dari bahagian payudara. Sel2 barah ini mampu memasuki saluran darah serta sistem limfa yang mana ia akan menyerang bahagian-bahagian organ lain penghidap kanser ini. Proses jangkitan ini dikenali sebagai METASTASIS.


Tahap 1
Ketumbuhan barah di peringkat ini adalah dalam ukuran sebesar 2cm atau kurang. biasanya sasaran serangan di tahap ini adalah terhad kepada bahagian payudara sahaja.
Tahap 2
Di peringkat ini, ukuran ketumbuhan akan meningkat antara 2cm ke 5cm. Sasaran serangannya akan merebak ke bahagian bawah ketiak (Nodus Limfa)
Tahap 3
Saiz ketulan ketumbuhan itu berukuran 5cm. Di peringkat ini, barah telah merebak ke bahagian ketiak, kulit atau otot yang terdapat di bawahnya (otot bahagian dada).
Tahap 4
Tahap 4 ni, serangan ketumbuhan itu akan menjalar ke bahagian organ-organ yang terletak jauh dari bahagian payudara. Antaranya, leher, paru-paru, hepar atau tetulang penghidapnya.
APA PUNCA KANSER PAYUDARA NI?
Setakat ini tiada siapa yang benar-benar pasti apa punca kanser payudara. Antara faktor yang sering dikaitkan dengan kanser payudara termasuk lah; sejarah kanser dalam keluarga, umur, genetik, pil perancang keluarga, berat berlebihan dan gaya hidup kurang aktif. Menurut Dr. Joseph Mercola, antara punca utama kanser payudara adalah kekurangan nutrien dan pendedahan kepada pencemaran alam sekitar. Institut Penyelidikan Kanser Amerika menganggarkan bahawa kira-kira 40 peratus daripada kes kanser payudara di Amerika boleh dicegah jika orang ramai membuat pilihan gaya hidup yang lebih bijak.

APA Kaedah dan Pilihan Rawatan

Rawatan bergantung kepada ciri-ciri atau kelas kanser payudara. Berbincanglah dengan doktor anda untuk pilihan rawatan yang sesuai dengan anda atau pesakit berkenaan. Pilihan rawatan umum untuk kanser payudara adalah pembedahan, terapi radiasi, kemoterapi, terapi hormon dan terapi sasaran.  Sebelum membuat apa-apa keputusan mengenai pilihan rawatan, pastikan keputusan biopsi diteliti dahulu oleh pakar yang berpengalaman dan mempunyai pengetahuan luas tentang kanser payudara.
Terdapat juga rawatan alternatif seperti penggunaan dos tinggi vitamin D, vitamin yang tinggi antioksidan dan mengambil makanan yang mempunyai nutrien tertentu. Ada juga yang menggunakan homoeopathy sebagai rawatan alternatif.



Kami di shaklee juga ada testimoni penghidap Kanser Payudara.. antaranya;

BAGAIMANA VIVIX DAPAT MERAWAT ATAU MENCEGAH KANSER INI?



Untuk makluman semua, Vivix membetulkan DNA sel yang telah rosak supaya signal sel dapat di proses dengan betul dan dari sini lah sel-sel kanser yang rosak ini mati, melalui proses apoptosis. 
Apabila si pengamalnya terusan mengamalkan  pemakanan Vivix, maka, secara perlahan sel-sel kanser tersebut akan semakin berkurangan dan akhirnya hilang. Sekiranya anda telah bebas dari kanser, adalah sangat di galakkan untuk anda terus menerus mengamalkan vivix ini, supaya proses pencegahan dari serangan sel2 barah ini dapat di elakkan, malah vivix juga mempunyai banyak khasiat lainnya untuk keseluruhan tubuh anda.

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE DAN PENGHIDAP KANSER PAYUDARA.

ini antara testimoni Vivix dan Kanser Payudara..





ada pelbagai alternatif untuk kita para wanita ni yang boleh di amalkan supaya pencegahan terhadap kanser payudara ni dapat di buat.

saya, memilih vivix sebagai langkah pencegahan. walaupun vivix ini mahal, tapi kualiti dan keberkesannanya telah pun di percayai oleh ramai orang.

Jom, kita sama2 ambil tahu tentang BreastCancer dan cara untuk mencegahnya!

Vivix sedang dalam promosi sekarang ni.
dapatkan segera!


Pembelian 2 botol Vivix akan diberi :
DISKAUN 5%
KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA
PENGHANTARAN PERCUMA
REBAT CASH SEBANYAK RM40


Sekian,
Suzie @vitaminshopsgbuloh
SID shaklee
012.3814786

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates