Wednesday, January 26, 2011

Another sweet moment on pregnant..

Salam..

Alamak, tajuk dh guna ongputihnye bahasa, entri guna bahasa melayu plak, ape ke hei...??
layannnnnnnnnnnnn je k!

Aha.. another sweet moment tika aku pregnant ni.
Ala, nak kasi naikkan aura pada kamu2 yang teringin nak pregnant lagi..

Ini tentang kisah fatin yang 1st time merasa tendangan adik dalam perut ummi ni.
Masa tu kami dalam kereta on the way nak berjalan2 ke taman,
memandangkan fatin akan duduk kat riba aku,
makanya, dapat lah die rasa tendangan padu adiknye tu..

Kebetulan time fatin letak tangan kat perutku, adiknye pulak bagi respond..
Terus di tendangnye tangan fatin yang melekat kat perut..
aku pun ikut terasa sekali, + terkejut tau! sebab tendangan yg agak kuat.
Pastu fatin buat muka terkejut die..
dan2 tu jugak die terus pegang and rasa perut die yang muncit tu.. (aku just ketawa and cuit hubby)
pastu die pegang balik perut aku, dan kena tendang lagi..
die pandang muka aku and say, " mi.. pe tu?" " ia gerak ar.." (aku senyum je lah.. sebab kelakar tengok gelagat and muka die time tu)
pastu aku pun jawab lah, "tu adik lah, adik tendang akak ye..??" and aku pun senyum kat die..

huhu.. so sweet tau this moment..
rasa cam fatin pun sama2 merasai ape yg ummi die tengah rasa ni,
walaupun aku tau fatin masih x paham apa2 lagi..
tapi, memang sangat2 best lah..

pssst: kamu2... tak teringin ke nak tambah lagi??? saat2 indah tau! really....

k lah, daaaaaaaaaa
-chugie-

13 comments:

AishaAminudin said...

take care chugie..mmg sweet moment..

YanDarwisy said...

nak sesangat nak pregnant balik... tapi blum ada rezeki :(

qaseh tia said...

tgu qaseh umo 3tahun kot.. ish tp cam takut je kan... walopon dh pernah alami..hehehe

Myalycia said...

ohooo.. suwitnya.. mmg tingin nk tmbh lg, tp lum ada rezeki ;p

Syida said...

nape aqid takde reflects macam fatin?
sbb dia boy ke?

Dilla Ady said...

dush..dush..aiyakkk...rase mcm soalan itu ditujukan padaku lagi..hihihihi..

camne agaknye dak acha kalu kena tendang ngan adik die nnti yek..takpe, lameeee lagi nk pikir..hahahha

eh, fatin ngan acha ade tabiat yg same..tapi dak acha gentel telinga time nyusu jek..time lain die tak hirau tinge die sgt..

mommy twin said...

switnyer z... tingin nk rase...erm..tp belum rejeki kut...doa2kan lar yer

Zura Tahir said...

bestnye zie...ida xsabarlah tue...tp aku teringat masa aku pegang perut imah pregnantkan iman mase kenduri mak bapak dia nak g haji tue...terkejut giler aku..terus kite pecah gelak...

Nia said...

memang sangat teringin, tapi nak buat camner, pregnant pun hari tu, gugur. sampai ade kawan dah ckp, ko kalau pregnant lagi, mesti boleh gugur lagi sebab ko dah 2 kali gugur. ko dpt anak sorg tu pun kira nasib baik le tu.

Allah Maha Mengetahui. Dah tak rezeki. Anak sorang tu tak pernah saya anggap sbg nasib baik, tapi saya anggap itu rezeki yang Allah nak bagi.alamak,..emosi lak..

tapi, saya happy utk kawan2 mcm yg preggy lagi mcm Chugie! Seronok Fatin nanti dapat member.

Ya ALya said...

baby on the way ni....harap2 semuanya akan ok dan selamat.....

mamaarifakeemaisy said...

alolo...sgt2 sweet lah! sangat2 teringin, tp belum ada rezki la chugie..huhu..

tadi kt rumah pengasuh, saja usik2 arif pegang baby kt rumah ibu pengasuh (baru lg dok sama dgn diorang ni)..usik2 dia kata nak bwk balik baby, dia bleh buat muka sedey giler, cam nak nangis dah..haha..apa daa..

zh-ena said...

sama mcm umairah
bila aku letak jea tgn umairah kat perut time bby tendang terus buat muka terkejut heheheheh mmg lawak time tu


adk dia dlm perut time tu pun taknak beralah bila umairah ersandar jea kat perut aku mula bby akan tendang2 kuat perut aku..mmg senak gak la time tu..ialah tendangan kaki main bola kan hehehehehe

Ena said...

so sweet.. :D

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates