Tuesday, January 18, 2011

Nak berdukung..

Salam..

Dah ujung2 mengandung ni,
macam2 perangai anakandaku sorang ni.
Nak itu, nak ini..
kalau tak dituruti, dia menangis.. melalak macam orang kene dera.
Bukan tu je, air mata meleleh2 kuar, macam sedih sangat.

paling teruk tu, die suruh kita dukung dia..
Dah lah umminye ni, makin semput.. makin mengah..
die pulak mintak berdukung.

Tengah2 kita dok kelam kabut masak kat dapur tu,
die boleh pulak mintak 'kong' (berdukung)
kejap2 dia kate " mi.. nak kong mi.."
kadang2, sedih je bunyi mintak dukung die tu..
makanya kita pun terpakse jugak lah dukung dia.
Kalau ringan, x pe lah lagi..ni 12kg..
mau patah riuk pinggang umminye ni..

aduhai lah fatin.. sabar jelah ummi!

-chugie-

15 comments:

Unknown said...

hehehe...sama jek peelnyer ngan dania tuh...
skang ni makin manja plak dia...
dah besar pon nk kung jugak...
dapat bayangkan cane manja si fatin tuh... :)

ezan said...

fatin nak manja puas2 sebelum adik keluar. dulu sarah pun camni. tp bila adik dah lahir.. sarah tau mummy kena dukung adik..

sabar zie.. bg peluang kat fatin tp at the same time kena extra careful gak tau..

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. nasib lah My anis nih x pernah mintak dokong.. kalo ngan papa dia slalu la.. kalo ngan mama memang jarang dia suh dokong..:)

Dilla Ady said...

saje kot fatin nk bermanja..nnti da ade adik, ummi asek dukung baby jek kan..

takpe la chugie, bagi can dulu eh..sian die..

Fieza79 said...

huhu tumpang terasa keperitan tu..mcm tu la chugie dgn anak2 yg masih kecik mmg asyik nk bergayut jela...takpe sabar2 tu suma dugaan...

maszmadi said...

hihi makin manja la si fatin nak dapat adik ni.....

hm, aisha yang dah 14 kg tu pon rajin jugak nak mintak dukung, kalu masz pregnent cammane la nanti..... huhu sadis

edane said...

elel dak fatin nih. nape cam tuh? saje kan nak manja lebih2 dengan umi sementara adik kluar kan? sabr jelah cik ummi nya.. ;P

Ena said...

betul tu chugie.. time ni dorang memg manja & mengada2 pun ada.. sbb dorang tau dorang akan ada adik & berkongsi kasih.. so, kena la layan juga.. sian plak kan..

wahida said...

dia tau nak dpt adik x lama lg...tu yg manja kemain...sabar ye...kesian jugak kat fatin tu...

A N A K - A N A K K U said...

heheheh tggu makin dekat, akan makin hebat perangai dia....

Unknown said...

ok same dgn husna juga :) syahdu je bila dia sebut nk ummi..nk ummi..

Zura Tahir said...

biaselah tue zie..dh nak dpt adik..

TS Frima said...

hai :)
how are you guys out there?
maaf baru sempat BW..

Nia said...

dia tau nanti adik dah ade, tak selalu dpt kong tu..huhu

Farra Dhelina said...

nk bermnja lah tu..tp kena ht2 gak kak, takleh kerap sgt..

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates