Wednesday, January 12, 2011

Moga aku lebih tabah..

Salam..

Terima kasih pada kawan2 yang beri semangat, sokongan dan nasihat pada aku..
walaupun bukan senang nak terima,
tapi.. aku sedang cuba untuk terus cool.
Kalau sebelum2 ni, aku yang bagi nasihat pada kawan2 yang sedang bermasalah,
tapi sekarang ni, masa aku pulak menerima nasihat2 tu..
Aku juga masih mengharap dan sentiasa berharap segalanya di permudahkan olehNYA.

Hari ni aku sampai awal kat opis..
jalan jem macam biasa,
tapi otak dan minda ni entah kemana.
Tak abis2 lagi pikir hal itu..

ye, aku menangis.. tapi berselindung.
Aku tak akan menangis depan orang..
sebab aku tak suka orang lain pun turut join aku menangis.
Tiap kali memikirkan apa yang doc cakap aritu,
hati dah semestinye akan jd sayu je..

Cuma akal masih kuat mengingati ALLAH..
AKu berserah segalanya PADANYA.
cuba untuk tidak mendengar dan melihat sudut negatif..
dan juga berharap ada perubahan pada segala yang doc cakapkan.

Ya Allah.. kuatkan lah hambamu ini..
Ya Allah.. lindungilah babyku ini..

-chugie-

22 comments:

Syida said...

chugie,
think +ve.jgn sedey2 nanti effect kat baby.

A N A K - A N A K K U said...

yeah...nielah kawan aku, erm percayalah Allah menguji ko sbb DIA sayangkan ko, dan nak ko lebih mendekatiNya....usaha tangga kejayaan z, pasti masih ade cr lain....

Unknown said...

tenangkan hati yer..kalau rasa sedih, cuba zikr or ingat allah..moga kita sama2 tabah hadapi hari2 mendatang..

PCL said...

mudah-mudahan segalanya dipermudahkan olehNya..sentiasa ingat padaNya.

Fieza79 said...

moga chugie di beri kekuatan menghadapi apa sj dugaan yg dtg...insyaallah segala nya ok2 tu..doa byk2 ye...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

paham camne perasaan chugie skrg nih..mmg bukan mudah utk kita terimakan..but think +ve..semoga di permudahkan segalanya..!!

ibu MZW @ farah idayu said...

salam,saya baru pas bersalin dan masa mengandung dulu pun ade masalah juga iaitu air ketuban kurang (terbalik ngan kes chugie). 2 kali saya scan masa kandungan 35w dan 36w dan hasilnya tetap sama - air ketuban kurang. saya terus di admit. masa kat ward scan, air ketuban makin kurang. kalo esok saya masih tak sakit lg, sy akn dipaksa bersalin. alhamdulillah lps solat isyak jam 10 sy tergerak utk cek bukaan. dh 4cm sy mnta masuk labour room dn jam 1.44 slmt bersalin. mmg stress bila dpt tau result x ok. menangis sebaldi airmata jgn ckpla..lumrah manusia. sy hanya berdoa byk2 dan pk cepatla masa ini berlalu. kdg2 pk kalo bby dh ade syoknye! hnya utk sedapkan ati sndiri. chugie pasti tau ape yg leh wat chugie hepi(berkaitan bby)..pk benda tu je. hrp sy membantula ye~
p/s kalo kene bersalin awl or ceasar sbb songsang..redha je. bila kita tenang semua akn lancar. percayalah~ itu experience sy.

Marsha~ said...

chugie.. InsyaAllh tak ape2.. opismate sy pun masa dia pregnant air ketuban dia banyak sangat so baby dok pusing2 dalam perut.. dia kena operate sebab baby songsang.. baby dia takde apa masalah pun..

air ketuban dia banyak sebab dia ade kencing manis.. tapi tak serius.. lama gak dia kena tahan sebelum operate.. takpe janji baby selamat.. kami doakan yg terbaik utk awak.. sabar ye..

farra8979 said...

chugie, x mo la nanges2 k... think =ve.. chaiyok!!!

Unknown said...

zie, byk berdoa pd Allah kay...kuatkan semangat..insyaAllah, harap2 zie n bb selamat...

Farra Dhelina said...

eh knp ni kak? ada entry yg sy terlepas ke bc..knp ni??

Zura Tahir said...

be strong zie...

Dilla Ady said...

chugie kena pikir yg baik2 jek ye..tak mo sedih2..

dilla doakan sumenye berjalan lancar..

da..smile okeh?

zella y said...

kuatkn semngt ye chugie... zella doakan chugie n baby sentiasa dilindungiNya..amin...

|| NaFiRaa || said...

semoga semua selamat k~

kalo sayakan~ saya akan menangis untuk hilangkan stress.. slalu nangis dalam bilik air.. pas nangis mesti rasa lega sket..

banyakkan berehat n take care k~ insyaAllah semua selamat..:)

So Shy Lady (SSL) said...

salam,

curi ms jguk chugie....sabar ye..

buat ms ni doa byk2, bc doa kslamatn baby, minum air yg yg di baca surah yasin, mkn kurma 7 biji sehari sblum mnum air tu.

kmudian tawakkal...jgn lupa mkn kurma tau

ICA said...

Chugie, sabar banyak2. Mmg lumrah jadi sorang ibu kena tabah & bersedia hadapi apa pun. Kita sama2 bagi semangat to each other, k. InsyaAllah, Allah lebih mengetahui apa yg tersurat & tersirat. Take care dear. Be strong.

b4r1n4 said...

Aku pun sedang diuji, Suzie.

(Aku rasa ko faham).

wahida said...

salam chugie, baru baca n3 chugie yg sgt sedih ni, saya faham apa perasaan awak sekarang, bykkan sabar, jgn stress sgt, bykkan istighfar...Insyaallah, x de apa2 pada ur baby...bykkan doa ye...semoga semuanya selamat dan berada dlm keadaan sihat sejahtera hendaknya..

edane said...

sabar banyak- banyak yer dear. insyaallah semuanya selamat... doa banyak- banyak erk

Mek Rose said...

be strong ya chugie..sy paham perasaan chugie tu..nak2 lagi di akhir mengandung..mmg stress je..

moga dpt khabar gembira sabtu ni ya..

Ena said...

SALAM..
sori chugie, ena baru dapat baje netry chugie pagi nie..

sabar ye.. ada kes yg sama juga ngan kawan ena yg baru je bersalin dengan masalah yg sama.. tp Alhamdulillah.. bila baby lahir semuanya Normal.. IsnyaAllah.. baby chugie juga baik2 saja.. +ve ye..

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates