Friday, May 14, 2010

Satay Minang..

Salam...
Ada siapa2 pernah makan Satay minang??
Ke korang tak pernah tengok atau tahu pasal satay minang ni?
ekekekek...
Sila lah layan pic ye..
tak banyak pun, 1 je gambarnye heheheh

Inilah Satay Minang..

Kami makan kat Kg baru ( Chowkit ).

kan kat sane banyak kedai makan minang.. so try lah satay ni..

best gak.. kuah die bukan kuah kacang tau, tapi kuah tepung yang ade ramuan.

aku pun tak tau camne nak buat kuah die..

pastu, satay die pun lain gak.. yang sama nye cuma cara bakar je..

Nak try?? p ler ke Chowkit! huhuhu..

Sekian.........

-chugie-

14 comments:

Ayu Cute said...

Ha...akak baru makan sate minangni malam tadi...adik akak beli kat kg baru gak...tapi akak tak berapa minatlah kat rasa dia..suka yg sate biasa tu lagi....sesekali makan ok lah kot...tukar selera kata org!

mamaarifakeemaisy said...

mesti pedas tu, biasa masakan minang kn pedas2..huhu..tak tahan pedas!

mamaarifakeemaisy said...

mesti pedas tu, biasa masakan minang kn pedas2..huhu..tak tahan pedas!

kakngah said...

alamak.. dh lama tak pekene satay minang ni..
kat psr mlm area aku ada jual oo..
nk cari la sbgkus dua sok gi..
br hrni aku tau kuah dia dr tepung..
selama ni main bedal jek.. kehkehkeh!!

maszmadi said...

alamak, x penah dengar la.. nmpk cam best tp kuah dia pkat gilerzz, iyer ker?

Zura Tahir said...

ape plak rasenye tue zie...pelik je aku tgk...

zella y said...

mcm sedap je satay tu chugie...
kuahnyer pekat...
msti pedas kan...
pedas yg sedap tu....
heheh

Ena said...

ena tak pernah makan lagi.. camner ekk rasenye.. heheh.. ye la nanti ena cube.. :P

|| NaFiRaa || said...

satay dia buat dr ape?? ayam ke daging?? ke boleh dapat dalam macam2 jenis cam satay biasa jugak???

fuadnis said...

isshhh ko ni chugie...suke buat aku terliur la...kat manalah aku nk cari sate minang kat kedah ni...hahahahaha....

Unknown said...

erm..huda penah try sekali tp x kene selere la chugie..may be x sesedap sate kite kat msia ni kan :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

X pernah mkn lg..
Mcm sedap jer tu..
nampak kuah dia mcm pekatkan..

Ya ALya said...

sedap yer....pernah nampak,tapi tak pernah makan...huhuhuu

aLyNnZ said...

ha'ah alin pun xpernah dgr gaks..skali tgk cam sama dua kali tgk xsama coz kuah kacang ada texture..

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang ...

Labels

Follow Us @soratemplates